top of page

OM OSS

FAMILJEDRIVEN GELATERIA SEDAN 2015

snö-Kenneth-Erlandson-Cinzia-Lemme

Att skapa riktig gelato är en konst som vi har bemästrat i över ett decennium. Snö är en familjedriven gelateria som grundades 2015 av Kenneth Erlandson och Cinzia Lemme.

En resa till Sardinien inspirerade Kenneth – kock i grunden – att fördjupa sig i gelatohantverket. Han utbildade sig på anrika Carpigiani Gelato University i Bologna, där han idag även undervisar.

Cinzia växte upp i en italiensk familj där maten alltid var vardagens hjärta. Hennes rötter präglar all mat som skapas på Snö – från val av råvaror till recepten som lagas.

 

Tillsammans har de byggt en plats dit både lokalbor och besökare från hela världen söker sig för att uppleva en liten bit av Italien mitt i Stockholm.

 

Snö har dessutom vunnit titeln 'Svensk Glassmästare' både 2016 och 2018.

VÅR FILOSOFI

HANTVERK FRÅN GRUNDEN 

Vi tror på hantverksgelato där varje smak komponeras från grunden. All vår gelato tillverkas dagligen i små batcher på svensk mjölk, och med noggrant utvalda råvaror. Inga artificiella smaker. Inga genvägar. Bara ren kvalitet.

Med passion och kreativitet utvecklar vi nya smakkombinationer dagligen - från klassiska smaker med en modern tolkning till överraskande specialsmaker.Vissa smaker har blivit vår signatur och stående favoriter för våra gäster - som Bryntsmör med kola och rosmarin, Vanilj med olivolja och havssalt, och Pistage med saltrostad mandlar mm.

snö-bäst-glass-i-stockholm

VÅR GELATO

BARA NATURLIGA RÅVAROR OCH ALLTID FÄRSK

snö-bryntsmör-kola-rosmarin
snö-pistageglass

Fruktsmaker

Från solmogna citroner i Amalfi till söta svenska jordgubbar – vi använder färsk frukt utefter säsong främst från Italien och Sverige. Vi använder också naturliga fruktpuréer, helt fria från onödiga tillsatser. 

Nötsmaker

Vi väljer alltid nötter av allra bästa kvalitet – det är hemligheten bakom våra extra goda nötsmaker. Vår pistage kommer från soliga Sicilien och våra hasselnötter från vackra Piemonte i Italien. Det är dessa små detaljer som gör smaken lite mer speciell, och som vi hoppas att du också ska känna.

 

​Chokladsmaker

Vi använder choklad från franska Valrhona – en riktig favorit bland konditorer världen över tack vare den fantastiska kvaliteten på kakaon. Genom att välja Valrhona får våra chokladsmaker sin djupa, fylliga karaktär, samtidigt som vi stöttar deras viktiga arbete för en ansvarsfull och hållbar kakaoproduktion som värnar både människor och miljö.  

*Råvaror kan variera utifrån säsong och tillgänglighet.  

bottom of page