OM OSS
10 år av Gelatomakeri
Att skapa riktig gelato är en konst som vi har bemästrat i över ett decennium. Snö är en familjedriven gelateria som grundades 2015 av Kenneth Erlandson och Cinzia Lemme.
Det var en resa till Sardinen som inspirerade Kenneth Erlandson, vars bakgrund som kock, till att börja arbeta med glass för 15 år sen. Sedan dess har han tagit emot titeln Svensk Glassmästare i Gelato år 2016 och 2018, och undervisar idag i gelatotillverkning på glassuniversitetet i Bologna.
VÅR GELATO
Bryntsmör,Kola och Rosmarin,
Pistage från Bronte och mer.
På Snö är vi passionerade av att utmana klassiska smaker. Vår gelato görs på svensk mjölk och naturliga och färska råvaror utefter säsong främst importerat från Italien och Sverige. Som citroner från Amalfi eller svenska jordgubbar.
Våra nötsmaker är av högsta kvalité där vi använder oss av dem finaste pistagenötterna från Bronte och hasselnötter från Piemonte.
Några av våra signatursmaker och stående favoriter hos våra gäster har blivit smaker som Bryntsmör, kola och rosmarin eller Vanilj med olivolja och havssalt.
Smaker följer säsong och varierar från dag till dag.
